Op stoffenjacht: Stoffenwinkel in Montfoort

Raad eens wie er mooie stof gescoord heeft voor een winterjas? Uhhu.

Ik begon mijn herfstvakantie met een bezoekje aan de lapjesmarkt in Utrecht – mijn versie van een goede start- en viel daar als een blok voor een donkerrode wollen mantelstof. Ik was kennelijk zo in love, dat ik vergat voering en alle fournituren te kopen (wat er overigens nogal wat zijn- daarover later meer).

Een goed excuus om een paar dagen later richting Montfoort te rijden; voor mij de dichtstbijzijnde bakstenen stoffenwinkel, op 18 km. Een paar km verderop ligt Linschoten (je weet wel, waar ik die lingeriecursus deed… bij Lijfgoed), dus als je wilt sla je twee vliegen in één klap.

Zigzag Montfoort

De winkel heet Zigzag. Tja… dat is natuurlijk wel een beetje een gedateerde naam. Maar hee… don’t judge a book by it’s cover! 🙂

Zigzag Montfoort

Het winkeltje is werkelijk prop- en propvol. Ik vind dat helemaal prima. Een tikkie onoverzichtelijk misschien, maar beter te veel dan te weinig, non?

Zigzag Montfoort

Zigzag Montfoort

De eigenaresse, Leny, weet precies waar alles ligt en is heel behulpzaam. Zeker om hulp vragen dus, want de kans is groot dat je niet direct vindt wat je zoekt. Ze dacht mee met mijn project. Dat vond ik supertof. Met aandacht geholpen worden in een goede winkel… daar kan online shoppen of de lapjesmarkt toch echt niet tegenop he?

Zigzag Montfoort

Voorin de winkel is een grote kast met wol. Ik ben er snel aan voorbijgelopen, zodat ik niet in de verleiding zou komen, haha!

Zigzag Montfoort

De achterwand staat vol met knopen en lintjes. Yum yum.

Zigzag Montfoort

Superveel fournituren en naaihulpjes. Ook in de kastjes onderin liggen nog allerlei spullen. Leny vond er voor mij o.a. schoudervullingen (niet die schuimrubberen, maar echt goeie couturevullingen…).

Ik ben nu een paar keer bij Zigzag geweest, en steeds ben ik er goed geslaagd. EN goed geholpen. Dat laatste is zeker een reden om vaker terug te komen. Het is altijd fijn om -zeker bij een omvangrijk project als een winterjas- eens ideeën van een ander te horen. Bovendien had ze alle fournituren die ik nodig had. Wat wil een mens nog meer?

Verder kocht ik er voering (zwart), een stukje nepleer (zwart) en prachtige knopen (ook zwart). Tot mijn grote vreugde had ze dus paardenhaar-versteviging (dat ga ik gebruiken in plaats van vlieseline), allerlei couture-padding, mooie metalen ritsjes en grote aannaaibare drukknopen. Nu nog beginnen… yikes!

Voor de duidelijkheid: de rode wol kocht ik niet hier, al de rest wel.

Wat ligt er op jouw naaitafel? En heb je ook wel eens schrik om aan een nieuw project te beginnen?

*Deze blog is onderdeel van de serie Op Stoffenjacht.

Dit bericht werd geplaatst in Op stoffenjacht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Op stoffenjacht: Stoffenwinkel in Montfoort

 1. Marjorie zegt:

  Leuk dat je zo goed geslaagd bent en ik ben reuze benieuwd naar je jas. Een tip: ken je stoffenwinkel van der Lee in Hilversum al? Echt iets voor jou.

  Like

 2. julia zegt:

  Paardenhaar in plaats van vlieseline! Hmmm interessant

  Like

 3. Marianne zegt:

  Wat een prachtige kleur! Het linkt wel of paardenhaar weer wat makkelijk er te krijgen is. Een paar jaar geleden keek iedereen mij glazig aan (wa’s dat dan?), nu zie ik het gewoon op de markt! Ben benieuwd naar je jas, die plooien vind ik zo’n leuk detail!

  Like

 4. Ha, je gaat dus toch de quart coat maken, dat was m’n favoriet. Ben heel benieuwd! Ik zit net ‘in between’ projecten, dus er ligt even niets op m’n naaitafel. Maar ik had eigenlijk beloofd een jasje te naaien voor m’n man, dus daar heb ik vanavond eindelijk alle patroondelen van uitgeknipt. Maar heb daar inderdaad wel ‘schrik’ voor om mee te beginnen…

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Ziet er nu al prachtig uit, ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Was de jas nog bedoeld voor deze winter? Dat zou mij dus nooit meer lukken denk ik, dan zou ik in de lente moeten beginnen of zo 😉
  Ik ben begonnen aan een Bas van Zonen09. Best bewerkelijk en je moet gewoon rijgen, en als ik ergens een hekel aan heb, is het wel rijgen…. Wat je allemaal over hebt voor je kinderen he 🙂

  Like

 6. セレネ zegt:

  Oh, een stoffenwinkel in de buurt :O (nou ja, de Lapjesmarkt is echt het dichtste bij natuurlijk).
  Ga ik een keer kijken 🙂 Het lijkt wel een hele kleine winkel…

  Ik ben nu bezig aan t-shirtvariaties gebaseerd op Burda 6820 (heb wel het standaardpatroon eerst gemaakt, dan kan ik makkelijker zien hoe ik het patroon aan ga passen voor de variaties). Verder heb ik nog een stel patronen liggen waar ik nog niet aan begonnen ben.

  Like

 7. Josine zegt:

  Ik ben nieuw op het gebied van naaien maar heb via jouw blog ook de winkel in Montfoort ontdekt. Geweldige winkel inderdaad!

  Like

 8. Leny Janmaat en Sjaan Steenbergen zegt:

  Wij zijn blij dat je zo goed geslaagd en je hebt mooie foto’s geplaatst. Maar we moeten wel de winkel opruimen zo te zien. Dank je wel. Groeten Leny en Sjaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s