Tiny Pocket Tank times 2 (laat de zomer maar komen!)

Er was eens een aardig naaistertje. Het naaistertje was enthousiast en gretig, en altijd op zoek naar nieuwe patroontjes. Meestal zocht het naaistertje steeds moeilijker patroontjes uit, maar ze wilde nu eens iets eenvoudigs en snels.

tiny pocket tank

Ze zocht haar heil op het wereldwijde web, waar zij dagenlang eenzaam rondzwierf: moedeloos, besluiteloos, in kringetjes ronddolend. Steeds zag zij weer dezelfde patroontjes voorbij komen.

Een van die patroontjes was de Tiny Pocket Tank. Het patroontje was mooi en veelzijdig, en ook een beetje eenvoudig. Precies wat het naaistertje zocht.

tiny pocket tankEindelijk durfden ze elkaar in de ogen te kijken en gingen ze op date.  Er werd een mooi stofje uitgezocht en al snel werd er een liefdesbaby geboren .

*Ja sorry mensen, maar nu ik eenmaal begonnen ben met deze allegorie, weet ik ook even niet hoe het anders verder moet. Dus als je wilt kotsen: hier, een teiltje. Klaar? Goed, dan gaan we door met het verhaal. Waar waren we? O ja, de liefdesbaby. Oehlala!

tiny pocket tank

Het naaistertje was zo blij, dat ze al gauw smeekte om meer.  (oh, dear god… ik ben niet meer te stoppen op dit punt… komt dit nog goed?)

tiny pocket tank

Het patroontje had maar weinig aanmoediging nodig (ja, ik weet het, het sprookje begint nu echt gênant te worden, maar ik heb er net zo’n lol in), en er werd een nieuw stofje uitgezocht.

tiny pocket tank

Het duurde niet lang of de volgende liefdesbaby werd geboren.

tiny pocket tank

Even pauze kan geen kwaad, dacht het naaistertje. En ze parkeerde het patroontje bij al zijn voorgangers. (ik ben nu echt ten einde raad). 

tiny pocket tank

Het patroontje was erg tevreden met zijn plek in de kast, en het naaistertje… die ging vrolijk op zoek naar een nieuw exemplaar (dichterlijke vrijheid, mensen! Niet autobiografisch). Maar vergeten zal ze dit patroontje nooit. Sterker nog: Ze gaat hem ongetwijfeld nog eens gebruiken.

Oei oei, dit gaat lezers kosten. 

tiny pocket tank

De details:

Patroon: Tiny Pocket Tank van Grainline Studio
Effen blauwe stof: restant van deze jurk
Aqua ikat print: katoen van Rijs Textiles (deze)

Lijkt het je leuk om een workshop te volgen en zelf zo’n leuk zomers topje te maken? De eerstvolgende workshop is op zaterdag 20 juni. Ik beloof dat ik geen dubbelzinnige sprookjes zal gaan vertellen! Klik hier voor meer info.

Dit bericht werd geplaatst in finished projects, grainline studio, indie pattern company en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Tiny Pocket Tank times 2 (laat de zomer maar komen!)

  1. Hele leuke top! Jij bent klaar voor de zomer!

    Like

  2. Hahaha! Ik heb het volgehouden tot het eind! Leuke top! Ziet er niet alleen mooi maar ook ongelooflijk comfortabel uit!

    Like

  3. mooivanmo zegt:

    *ontvolgt* 😀 Wat een geweldig leuke topjes! Ik zit ook al een tijdje te dubben of ik het patroon ga aanschaffen. En nu neig ik naar ‘doen’.
    Hoe zit het trouwens, op de patroontekening lijkt hij vrij recht, maar bij jou lijkt hij naar beneden toe uit te lopen. Heb je iets aangepast? Of klopt de tekening niet? (Of moet ik naar de opticien, dat kan ook.)

    Like

  4. 5andravv zegt:

    Hahaha! Maarre wat een superleuke tank top en wat een leuke stofjes!

    Like

  5. Wendy zegt:

    Ik ben ook op zoek naar een Tank Top patroontje maar vind mijn gading maar niet… Ik vind dit wel leuk, maar denk dat ik dit met een plantain wel kan nabootsen… Ik zoek een aansluitender model, liefst met een racerback, voor jersey stoffen. Als je een idee hebt?
    Deze 2 zijn supermooi. De meest succesvolle kledij heeft vaak een simpele snit.. En dat doorlopen van die stof is echt super gedaan!
    Ik blijf je -ondanks het zeeeeeeer dubieuze liefdesverhaal- toch nog even volgen, denk ik 😉

    Like

  6. Pingback: Gemaakt: Morris Blazer | Maak Het Met Rachel

  7. saskia zegt:

    huh? enig idee waar deze nog te krijgen is? hij staat niet meer op de site en ik vind het zo leuk!!!

    Like

  8. Katherine zegt:

    Mighty useful. Make no mistake, I apiprceate it.

    Like

Plaats een reactie