Birthdays are for sharing…

i-cant-keep-calm-because-its-my-birthday-woehoe

Jazeker! Vandaag is mijn verjaardag. Of beter: mijn dubbele verjaardag! Want twee jaar geleden begon ik (inderdaad – op mijn verjaardag!) met deze blog! Mijn allereerste post vind je hier.

Ik kon toen nog niet bedenken hoeveel vreugde en inspiratie ik uit deze blog zou halen. Bloggen is een van mijn favoriete bezigheden geworden! Het combineert namelijk twee van mijn grootste passies: schrijven en dingen maken. Nu ik erover nadenk creeer je met schrijven in feite ook iets. Laten we dus maar zeggen dat ik een passie heb voor het creëren van mooie, grappige en (soms) praktische dingen.

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan deze blog, is natuurlijk mijn publiek (dat zijn jullie dus!!). Want jullie reacties, opmerkingen en vragen houden deze blog interessant en de moeite waard. Een welgemeend dankjulliewel dus!

Giveaway tijd!

Omdat ik dol ben op cadeautjes krijgen en geven, en als dank voor jullie lezerschap,  heb ik een leuk pakketje samengesteld voor one of you lucky readers!

Camera Roll-444

Geheel in de geest van mijn niewste goeroe Marie Kondo, heb ik enkel dingen uitgezocht die joy bij mij sparken (als je niet weet waar dit over gaat, lees dan even dit artikel, en je doet weer helemaal mee).

In het pakket zitten:
– een lapje soepelvallende blauw/wit gestreept linnen, perfect voor een zomers topje (120 x 150 cm)
– een lapje medium weight linnen canvas met neon roze geometrische lijnen van Miss Matatabi, perfect voor kussenhoesjes, tassen of andere accessoires (50 x 110 cm)
– een gelinieerd notitieboekje met frisse, zomerse bloemenprint
– een ijsblokjesmaker in de vorm van ananasjes
– een glazen beker met deksel en rietje voor je eigen heerlijke fruitsmoothies
– een reep Tony’s Chocolonely in de smaak puur pecan kokos (= lekkerrrr!)
– een powerbank in de vorm van een lipstick (!) om je telefoon onderweg op te laden

Does it spark joy? Dat dacht ik ook!

Als je kans wilt maken op dit leuke pakketje, laat dan hieronder een reactie achter waarin je vertelt wat jij graag ziet op mijn blog. Interpreteer de vraag vooral ruim: wat vind je leuke berichten? Wat niet? Waar zou je willen dat ik vaker over blogde? Wat mis je? Zijn er bepaalde onderwerpen waar je iets meer over zou willen weten? Heb je persoonlijke vragen aan mij (we kunnen misschien eens een Ask Me Anything doen)? Schiet maar!

De giveaway is open voor iedereen binnen Europa. Volgende week woensdag, 17 juni, trek ik een winnaar. Toitoitoi!

Dit bericht werd geplaatst in Giveaway en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

30 reacties op Birthdays are for sharing…

  1. Mia zegt:

    Een tweewerf hoera en proficiat !
    Ik volg uw blog al even….nadat mijn aandacht werd getrokken door de beoordeling van een patroon die u neerschreef.
    Sindsdien ben ik gaan letten op uw blogposts die een overdaad aan informatie bieden aan dames zoals ik , die geen vaak een ruggesteuntje nodig hebben qua inzicht in modellen/patronen ; qua technische vaardigheden die vereist zijn voor een bepaald patroon.
    U bent als een soort ‘sewingpedia’ voor mij.
    Eigenlijk mis ik niets in uw blog. Ga gewoon door met – zo gevarieerd mogelijk- de diverse patronen die u tegenkomt van commentaar én fotomateriaal te voorzien. En daarbij lees ik graag over uw ervaringen met de kleding die u zelf naait.
    En : ik doe graag mee met de give away , als dat kan.

    Like

  2. MultiVroon zegt:

    Ha! Gefeliciteerd!

    Ik lees nog niet zo lang mee, maar het leukst vind ik je eigen maaksels (voor jezelf dus) en grappige ervaringen/verhalen 🙂 Ik leer ook allerlei nieuwe patroonmakers/patronen kennen, das wel inspirerend, al probeer ik waarschijnlijk toch altijd alles eerst zelf te doen (eigenwijs…) Dus ga vooral zo door! En lief dat je iets weggeeft 🙂

    Like

  3. inspinration zegt:

    Dubbel gefeliciteerd dan! Zoals ik vorige keer al schreef word ik heel blij van je eigenzinnige reviews. Het is prima als ik het er niet mee eens ben, dan levert dan weer iets op voor de discussie. Ik vond je blog ook door je review van het oog door de naald :).

    Like

  4. Hallo Rachel! Wat een leuke giveaway! Ik vind je gemaakte dingen en je reviews geweldig, ga zo door. Groetjes Marie Bartels

    Like

  5. Julia zegt:

    Lieve Rachel,
    Gefeliciteerd!!!
    Als buurvrouw volg ik jouw blog en het voelt voor mij als live een kopje koffie bij je drinken.
    Ik blijf volledig op de hoogte en zie het mooie eindresultaat wat vol trots geshowd wordt.
    Al drink ik wel liever Echt een kopje koffie bij je!😀

    Like

  6. Margo zegt:

    Hallo Rachel, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Leuk dat je op dezelfde dag jarig bent als mijn zoon. Dubbel feest.
    Geweldig vind ik het dat je ongezouten je mening geeft op je maaksels en patronen. Verder heb ik door jou nieuwe ontwerpers/patronen leren kennen.
    Ik zeg ga zo door! En graag doe ik mee aan de give-away.

    Groetjes en veel naai/blogplezier, Margo

    Like

  7. Marieke zegt:

    Hiephiephiephiep hoera!!!! Ik ben fan van je schrijfstijl, het leest echt heerlijk en tovert vrijwel altijd een grijns op mijn gezicht. Het allerleukst vind ik nog altijd je posts met creaties, maar een goede tweede plaats zijn je posts over stijl trends (eigenlijk komt dat ook wel terug in je reviews van knippie enzo). Hoe meer ik naai, hoe minder ik in kledingwinkels kom en fashionblogs zijn niet helemaal mijn ding (denk ik…) Zo blijf ik een beetje up to date, hoop ik 😉 En je stuurt me virtueel op reis met ontdekkingen van blogs buiten de benelux, ook erg leuk!

    Like

  8. Aline zegt:

    Wat een mooie dag om jarig te zijn! Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren voor jou en ook je blog, a joy to read, je huidige variatie vind ik top. En het keukst vind ik de vragen, met altijd een reactie terug 😉 Ik ben zeer benieuwd naar je werken-met-fludderstof-tips en ervaringen. Keep up the good work en geniet van de dag!

    Like

  9. Khadetjes zegt:

    -kuchkuch- “Lang zal ze leven, lang zal ze leven …” Geen idee wat jullie in Nederland zingen, maar je vat het wel denk ik. Rachel, ik wens je een stralende dag toe!
    Ik ben al lang blij dat er nog mensen zo knetter zijn om op een ‘gekke’ dag een blog te beginnen, maar wat ben ik blij dat je de knoop doorhakte want ik kom hier graag meelezen en leuteren :). Als je naar België verstuurt, doe ik graag mee met je plezante give away, want dat sparkelt hier nogal 😉

    Like

  10. nobutterfly zegt:

    Bravo! Met de verjaardag en de blog!

    Ik lees graag je posts, ik vind die op een eerlijke manier geschreven, en ze lezen heel vlot. Je besteedt duidelijk aandacht aan de foto’s en de woorden. Dus eigenlijk zou ik vooral zeggen: dikke duim en doe zo verder. Natuurlijk zijn er onderwerpen die me minder boeien, maar dat komt dan omdat ik zelf de Knippie niet koop of geen kinderen heb. Al helpt het me wel om me eens over de streep te trekken en voor het neefje of nichtje achter de naaimachine te kruipen. Ik vind de nieuwe reeks over naaipatronen heel geslaagd!

    Like

  11. all set zegt:

    Gefeliciteerd… Ik lees je blog, maar ik volg het graag voor je eerlijke, directe en grappige kijk op het creatieve leven… Ga zo door…

    Like

  12. Ellen Naait zegt:

    Gelukkige Verjaardag! Ik volg je blog sinds… vandaag 😉 Ik kwam bij jou terecht door het artikel van de Colette patterns. Weer iets nieuws leren kennen!! Echt een topper!! Ik kijk er naar uit om nog veel mee te lezen!!
    en ik wil ook graag men kans wagen voor de give-away 😉 Dat zou een mooie start zijn hier 😉

    Like

  13. fenna zegt:

    Wow gefeliciteerd. Dit pakket sparkeld zeker weten joy bij mij!!
    Fijne verjaardag vandaag!
    Ik lees al tijd graag mee op deze inspirerende blog. Ook de nieuwe Knippie reviews zijn heel nuttig

    Like

  14. Liesbet R zegt:

    Hey, ik volg je nog maar net dus ik kan niet echt antwoorden op je vraag.Ik probeer gauw jouw volledige blog eens te doorspitten!

    Like

  15. Yvonne zegt:

    Van harte gefeliciteerd met verjaardag en 2 jaar bloggen. Wat ik het allerleukste vind aan jou blog is de recensies over naaipatronen. Je kunt echt heel erg goed beschrijven wat de sterke en zwakke punten zijn van een patroon waardoor de lezer (ik in dit geval) een overwogen keus kan maken. Gezellig en nuttig blog, dus.

    Like

  16. Sandra v zegt:

    Yay ook hier (eerder op FB) gefeliciteerd!!

    Tsja ik vind jouw blog al super leuk en kon in 1e instantie niet iets verzinnen wat ik mis maar na even nadenken dacht ik, misschien kun je laten zien hoe je een patroon aanpast? Bijv. qua lengte (ik ben zelf een kaboutertje dus verbouw patronen meestal haha) of hoe je bijv. de mouwen van een shirt met korte mouwen verlengd of hoe je bijvoorbeeld een jeans aanpast bij de band (qua holle rug ofzo) of hoe je een rits verplaatst bij een broek van voorzijde naar zijkant), etc. Wat meer techniek zeg maar. (gut dit stukje had ik kunnen inkorten naar slechts 5 woorden 😛 ).

    Ik hoop dat je nog heel veel jaren doorgaat met bloggen, ik geniet van je blogposts, de patronen, hetgeen je maakt en je heerlijke humor!

    Like

  17. zamels2012 zegt:

    Gefeliciteerd! Ik lees pas sinds ernaar weken je blog (was op zoek naar een badpak recensie!) en ben zo blij dat ik het gevonden heb. Ik lees vooral Engelse blogs maar heerlijk om in het NL te lezen. Favoriet zijn de reviews van gemaakte creaties om zo inspiratie en tips op te doen. Ik doe graag mee met de giveaway – die Chocolonely is de beste!!!

    Like

  18. Gefeliciteerd! Ik lees je blog nog niet zo lang, dus zou je helaas niet kunnen vertellen wat ik graag wil lezen. Eigenlijk alles wel! Het is juist mooi om een mix te lezen tussen reviews en eigen maaksels. Ook vind ik het leuk om tips te lezen waar je bepaalde dingen online kunt kopen (zoals die stoffentips, erg handig!).

    Like

  19. Marianne zegt:

    Beetje laat, maar nogmaals gefeliciteerd! Gelukkig was ik op Instagram wel op tijd! Wat een leuk idee om op je verjaardag een blog te starten. Maak jij ook altijd goede voornemens rond die dag? Voor wat betreft blogonderwerpen: ik vind ‘work in progress’ posts altijd leuk. Welke keuzes maak je onderweg, tegen welke problemen loop je aan en hoe los je die op.

    Like

  20. My zegt:

    Proficiat met de dubbele verjaardag! Het fijne aan je blog vind ik je schrijfstijl en je ongezouten mening met steeds die unieke kwinkslag. Net dat onderscheidt je blog van de talloze andere naaiblogs. Wat ik als beginner graag lees, zijn reviews van patronen en tijdschriften. Het zou boeiend zijn om es te lezen welke patronen voor jou essentieel zijn voor een ‘capsule wardrobe’. En dan net voor de moeilijkere patronen misschien een sewalong maken, met een leuke ‘maak het met Rachel’-twist of ‘pattern hack’? Alvast nog vele jaren naai- en blogplezier toegewenst!

    Like

  21. Mirjam zegt:

    Een dubbele proficiat! 🙂 Heb je je verjaardag uitgebreid gevierd? Je blog heb ik nog niet zo lang geleden gevonden (dankzij de Naaikrans 2.0). Ik ben je blog gaan volgen omdat ik je schrijfstijl echt super vind. Vrolijk, eerlijk, humoristisch en af en toe een tikje sarcastisch (in de positieve zin van het woord 😉 ). Je reviews op de Knippie vind ik erg leuk. Ga vooral zo door zou ik zeggen.

    Like

  22. Pingback: Naaien met chiffon (en andere lastige stofjes) | Maak Het Met Rachel

  23. Gefeliciteerd!!ik doe heel graag mee met je give-away! Kom je ook eens bij mij piepen? Ik heb momenteel ook een give-away om mijn 100ste volger te vieren. Groetjes!

    Like

  24. Kathleen zegt:

    Een blogtastische verjaardag gewenst! Ik doe ook mee met je give-away. Wat ik leuk vind aan je blog, is de variatie. Ik heb persoonlijk iets minder aan reviews van de Knippie en zou misschien liever eens een creatie voor een man zien. Of voor jongens. Als je een proefkonijn zoekt, Lucas is beschikbaar! 😉 In elk geval, doe zo verder! Je bent heel goed bezig!

    Like

  25. Hieperdepiep! Ik lees graag mee op je blog. Hij is zo net dat tikkeltje anders dan andere naaiblogs, door de patroonreviews en de tips. xxx

    Like

  26. Oe, te laat: maar niet minder welgemeend: van harte gefeliciteerd met beide verjaardagen!
    Je patroon reviews lees ik met plezier! Reviews van stoffen adresjes zou ik ook leuk vinden om terug te zien op je blog.

    Like

  27. trudybuwalda zegt:

    Wie wordt daar nou niet blij van? 🙂
    Ik lees vooral graag je naaitips, bijvoorbeeld hoe om te gaan met bepaalde stoffen. Extra handig dat het in het Nederlands is, want ik lees voornamelijk Engelse blog en ken dus niet alle naaitermen in het Nederlands!

    Like

  28. Pingback: Giveaway winnaar en inspirerende ideeën | Maak Het Met Rachel

  29. Pingback: Tutorial: Jurkpatroon verlengen (van knielengte tot maxi) | Maak Het Met Rachel

  30. Ingeborg Lotze zegt:

    Hoi Rachel, je he t mij erg geholpen met je tips over het verwerken van dunne stoffen. Helaas heb ik geen boventransport op mijn Brother. Dus op zoek naar scheurvlies (ik ben bang dat krant gaat vlekken).
    Waar ik graag meer over zou lezen is het gedeeltelijk aanpassen van patronen. Niet ieders verhoudingen zijn standaard, voor mijn bovenarmen bijvoorbeeld kom ik vaak te nauw uit.

    Like

Plaats een reactie