Voorjaar / zomer 2015: inspiratie en trends

Hoewel het al dagen (weken) zeikt van de regen, of misschien wel juist daarom, ben ik druk bezig met mijn voorjaarsgarderobe. Nou ja, druk bezig… met inspiratie opdoen. Maar hee, je moet ergens beginnen. En een goed begin is het halve werk. En meer van die uitspraken. Dit voorjaar draait het om kleur, seventies, franjes, bloemen, marine en denim.

bron

De trends van dit voorjaar op een rijtje:

Silhouetten:
– maxirokken en -jurken
– asymmetrisch
– open rug
– crop tops
– jogger pants
– kimono

Prints:
– bloemen
– tropisch (ananassen!)
– geometrisch (zwart/wit)
– bretonse strepen
– regenboog / strepen

Stoffen:
– denim (tie-dye)
– doorzichtig (chiffon e.d.)
– pailletten
– opengewerkte materialen (lasercut leer)
– losse breisels
– neopreen (voor outerwear)
– doorgestikte jersey (voor outerwear)

Kleuren:
– wit
– pastel (mint!)
– ocean
– regenboog

De begeleidende foto’s zocht ik uit op draagbaarheid en passend bij mijn eigen stijl: mijn lookbook voor dit seizoen. Je vindt ze allemaal (plus meer) terug op mijn Pinterestbord ‘My Style‘. Kom maar in mijn kast, darlings!

bron


bron


bron


bron


bron


bron


bron


bron


bron

bron

bron

bron

bron


bron


bron

bron

Heerlijk om naar te kijken he?! Wat vinden jullie van de huidige trends?

Zodra ik concrete plannen heb voor wat ik ga maken, hoort u meer. Intussen zwijmel ik vast weg naar warmere oorden en fantaseer ik over de dag dat ik mijn favo maxirok eindelijk weer aan mag.  Alstublieft, alstublieft, laat rokjesdag gauw komen. Wij zijn het beu!

Dit bericht werd geplaatst in inspiratie, trends en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Voorjaar / zomer 2015: inspiratie en trends

  1. Marieke zegt:

    Leuk zo’n overzicht! Ik volg veel naaiblogs, maar geen fashion blogs. Bij jou komt het mooi samen, handig! Dan weet ik nu zeker dat ik helemaal ‘on trend’ ben met mijn geplande kimono-jurk in licht doorschijnende stof met bloemen 🙂 Ben benieuwd wat jij allemaal gaat maken.

    Like

  2. MultiVroon zegt:

    Leuk!

    Ik ben juist even af van de drukke bloemen en kleuren en probeer voor mijzelf 5 dingen in huid- en pasteltinten te naaien in mijn April Anders challange 🙂 Ook behoefte om iets aan mode te doen haha, maar grappig genoeg pikte ik er hele andere inspiratie uit dan jij!

    Kom je ook eens langs? MultiVroon.blogspot.nl

    Like

    • Rachel zegt:

      Aah ja… de nude trend. Daar heb ik een soort blinde vlek voor ontwikkeld volgens mij, haha! Ik draag geen nude, pastel en wit (niet mijn kleuren, jong, ik ben een wandelend lijk!), maar als je het je kleur is kan het prachtig zijn! Ik zal je uitdaging al, ben zo benieuwd!!!

      Like

  3. Mirjam zegt:

    Ik moet altijd erg wennen aan ‘de nieuwe mode’. Nu helemaal met die bloemen, ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Maar ach, hier loopt de mode toch minstens 1 jaar achter op de rest van NL, dus ik heb nog even de tijd om er aan te wennen 😉

    Like

    • Rachel zegt:

      Whaha! Zeeland he? Lol! Ik vind de bloemen geweldig! Maar joh, niemand verplicht je om mee te doen aan de mode he?
      Ik maakte twee jaar geleden een blazertje met een tropische print waar ik eigenlijk sterk aan twijfelde, gisteren haalde ik het uit de kast (ik ben aan het marie-kondo-en – of hoe schrijf je dat), en was ik er ineens helemaal weg van. Het past nu meer in het modebeeld, en soms moet het ook gewoon groeien denk ik. 😉

      Like

Plaats een reactie