Favo naaipatronen: Rosie & Me + GIVEAWAY! (gesloten)

Yep, it’s that time of the month again… naaipatronen-tijd! Het patronenmerk dat ik deze keer met jullie wil bespreken is een vrij uniek merk. Het gaat namelijk om een merk van Hollandse bodem. Whoehoe!

Rosie & Me is een jong Nederlands merk van designer en patronenmaakster Esther Rosenbrand, een Nederlandse dame die voor de liefde naar San Francisco vertrok en daar een modeopleiding volgde. Geïnspireerd door haar docente Sandy Ericson groeide haar liefde voor vintage patronen: “Zij (Sandy Ericson) is van mening dat als je vintage patronen kunt tekenen, je alle patronen kunt tekenen! In die tijd was er namelijk nog niet zoiets als lycra of stretch en kon je alleen een goede pasvorm bereiken door de beheersing van goede coupeverwerkingstechnieken. In die jaren waren de ontwerpen ook zeer vrouwelijk met mooie details die de rondingen van het lichaam accentueerde. En ze had gelijk. Het was een feest om uit dit boek te mogen werken en haar enthousiasme heeft ze absoluut aan mij doorgegeven.”

Inmiddels is Esther terug in ons kikkerlandje en deelt ze op haar beurt haar enthousiasme met ons. Dank u dank u. 🙂

Wat te verwachten van Rosie & Me patronen?

IMG_1223

Het eerste dat opvalt is dat de patronen echt supermooi vormgegeven zijn. Een mooi kartonnen mapje van dat bruine gerecyclede karton, met een polaroid voorop.

IMG_1226

De achterkant is lekker overzichtelijk en clean, met alleen een maattabel en een gezellige pin-up girl. Hell yeah!

IMG_1227

Voorin het boekje de lijntekening van het patroon, in dit geval in twee variaties.

IMG_1230

Achterin het kartonnen mapje is een flapje voor het patroon. Ook dat is op bruin papier gedrukt. Niet mijn favoriet, omdat de lijnen vaak wat minder goed zichtbaar zijn als je het patroon overneemt op patroonpapier. Dit is echter wel stevig papier (kraftpapier), en gelukkig niet dat flinterdunne spul.

IMG_1231

Een punt waarop Rosie & Me zich echt onderscheidt, is de hoeveelheid aandacht in het boekje voor de perfecte pasvorm: cupmaat aanpassen, bandhoogte aanpassen, ronde heupen, ronde billen, kleine heupwijdte…

Als je weinig ervaring hebt met het aanpassen van de pasvorm is dit een goede introductie, omdat Esther je stap voor stap laat zien hoe de aanpassing in zijn werk gaat. En het fijne is natuurlijk dat die aanpassingen allemaal over dit patroon gaan! Dat maakt het nog laagdrempeliger.

IMG_1236

Hier zie je uitgebreide meetinsctructies, tips voor het kiezen van de juiste maat en aandachtspunten die specifiek van belang zijn voor de pasvorm van deze jurk. Wauw.

IMG_1237

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, heeft ze op haar site ook nog heel veel tutorials en tips en tricks staan. Check de ton of information op haar site!

IMG_1238

De naaiinstructies zijn voorzien van stap-voor-stap kleurenfoto’s. Zeker voor beginnende naaisters bijna onmisbaar. Maar ik geef toe: ik vind ze ook heel fijn! 😉

De Patronen

De patronen van Rosie & me kenmerken zich door spannende coupeverwerkingen, vintage elementen en vrouwelijke details die de rondingen van het lichaam accentueerden.

Brooke

Getailleerde jurk met licht uitlopende rok. De hals is afgewerkt met een omgevouwen, half opstaande kraag en a-symmetrische (nep)sluiting aan de voorzijde. De rug heeft een diepe V, striklint en sluit met een blinde rits.

Amber 

Jurk met klokkende rok en taille inzetstuk. De aangeknipte mouw heeft een inzetstrook tot aan de hals.De jurk is afgewerkt met een diepe V-hals en sluit met een blinde rits. Door de vele vlakverdelingen biedt de jurk spannende colorblock- of kantverwerkingsmogelijkheden.

Charlie 

Wikkeljurk met plooiverwerking en 3/4 mouw. De gehele jurk is aan de binnenzijde afgewerkt met een beleg in contraststof. Langs de hals vouwt deze om als kraag. Bij de buste en taille zijn plooien verwerkt. De jurk sluit met een striklint in contraststof.

Daisy (NIEUW!)

Broekpakje met gevormde cups en een halter-striklint. Het pakje sluit met een blinde rits in de zijnaad en komt in twee versies:

Versie A  (zie afbeelding) Heeft een gesmockte rug en broekje met steekzakken.
Versie B Heeft doorlopende lengte deelnaden en hartjes zakken op de billen.

Wat je verder nog moet weten over Rosie & Me…

De patronen zijn exclusief naadtoeslag. Als je hier al een tijdje meeleest weet je hoe jammer ik dat vind. Echter, gezien de nadruk op perfecte pasvorm en patroonaanpassingen snap ik de keuze wel. Bij het aanpassen van je patroon is het fijner om te werken zonder naadtoeslagen.

De instructies zijn allemaal in het Nederlands. Voorlopig toch, want ik heb begrepen dat er wel een Engelse vertaling gaat komen. We wachten geduldig af…

And now… the fun part! 🙂 🙂 🙂

Als je me op Instagram volgt, heb je misschien al gezien dat ik heel leuke post kreeg van Esther. Ik ontving twee Daisy patronen! Een voor mezelf en een voor one of you lucky readers. Daisy is officieel pas vanaf volgende week verkrijgbaar, maar ik mag er nu al eentje weggeven. Whoop whoop!

IMG_1239square

Als je kans wilt maken om dit superkekke patroon te winnen, laat dan hieronder een reactie achter en vertel welke van de twee versies je het leukste vindt.

Daisy

De giveaway sluit op woensdag 29 juli en is open voor iedereen binnen Europa.

Edit: de giveaway is gesloten

*Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door naaipatronen.nl. Alle meningen geuit in dit artikel zijn 100% van mijzelf. 

Dit bericht werd geplaatst in Favo naaipatronen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Favo naaipatronen: Rosie & Me + GIVEAWAY! (gesloten)

  1. Mia zegt:

    Bedankt voor de commentaar ! Heel leerrijk !
    Uiteraard is het belangrijk om patronen te ontwerpen met een degelijke technische bagage
    De boekjes / de uitleg zien er ‘uitgekiend’ uit !
    En ik verkies patronen waarbij de naadtoeslag niét is inbegrepen…dus dat is mooi meegenomen.
    Persoonlijk vind ik het jammer dat deze dame zich beperkt tot retro modellen
    Ik ben al wat ouder en loop echt niet warm voor dit soort kledij .Hopelijk lanceert deze dame ook nog eens een patroon dat met beperkte aanpassingen van zijn retro-effect ontdaan kan worden.

    Like

  2. bedankt om die merk te delen met ons! Ik vind Brooke ook geweldig.
    Retro: i love it en die patronen zijn moeilijk te vinden dus dit merk onthoud ik ZEKER. Die verpakking past perfect bij hun concept: 100% geslaagd!
    Dit badpak zou een echt uitdaging zijn voor mij dus ik neem met plezier deel aan deze give-away!!!!!

    Like

  3. Liesbet Costermans zegt:

    Helemaal te gek die retro patronen.
    Doet qua uitleg en opzet wel aan de Colette patronen denken
    Ik vind het A model het leukste, niet voor mezelf maar pour la jeunesse in de familie

    Like

  4. Mirjam zegt:

    Wat een leuke patronen. Ik houd wel van die retro-jurkjes. Van het broekpakje zou ik denk ik voor B gaan, zonder de zakjes op de achterkant. Die vind ik heel schattig voor mijn dochter van 6, maar daar zie ik mezelf nog niet mee rond lopen 😉 Persoonlijk moet ik wel nog steeds wennen aan het idee van een volwassene in een broekpakje / jumpsuit… Wie weet zet ik me daar nog wel over heen 🙂

    Like

  5. all set zegt:

    Leuk, deze patronen kende ik nog niet… Direct gepind! Ik doe graag mee voor de winactie…. Mijn voorkeur gaat uit naar de A versie…

    Like

  6. Trudy zegt:

    Wat een mooie en uitgebreide patronen. Ik vind versie A het leukste!

    Like

  7. Camelia zegt:

    Deze waren voor mij ook onbekend! Ik vind Brooke heel leuk en dat er veel aandacht aan de pasvorm is dat vind ik nog better. De naadtoeslag vind ik niet zo erg, ik naai voornamelijk uit Patrones en die hebben dat ook niet inbegrepen , ik heb 2 SA rullers ( 3/8 en 5/8) en die gebruik ik elke keer.
    Bedankt voor de giveaway, ik ook vind versie A het leukste!

    Like

  8. nobutterfly zegt:

    Waw, dit is super interessant. Ik had de patronen al wel gezien maar liep er niet echt wild van, tot jij je uitleg doet! Ik zou gaan voor versie A, al zou ik misschien eerder voor een rokje dan voor een shortje kiezen.

    Like

  9. Wat meer uitleg om een patroon aan te passen, dat kan ik zeker gebruiken! Mooie patroontjes! Ik doe mee!

    Like

  10. Jessie van Aarle zegt:

    Wat een mooi patroon zeg!! Leuk voor een lekkere zomerdag achter in mn tuintje 🙂 ik vind deel A het mooist, omdat ik van smockwerk houd (niet om te maken, maar wel om te zien haha). Ik doe dus graag mee aan de give away!

    Like

  11. boevenbende zegt:

    Wat een mooie patronen! En ik zou graag wat meer willen leren over het aanpassen op maat; ik doe heel graag mee. Versie A vind ik de leukste.

    Like

  12. KelliSews zegt:

    Oooh! Ik was je uitleg aan het lezen en dacht wauw dat broekpakje wil ik, eens kijken hoe ik bestel en dan is er de give away… wauw! Ik zou voor versie B gaan met de hartjes op de poep, speciaal detail. Versie A zou een uitdaging zijn gezien ik nog niet gesmocked heb…

    Like

  13. Khadetjes zegt:

    -ik pas voor Daisy wegens totaal niet mijn ding ;)-
    Wat een geweldige serie is dit toch! Hier ligt Brooke in de kast, ik was aangenaam verrast door de mooie vormgeving, maar meer nog door de uitgebreide handleiding…

    Like

  14. Sarah De Baere zegt:

    Ik vind versie A het leukste omdat er zakjes zijn en rimpels in de rug, schattig!

    Like

  15. Esther Bosveld zegt:

    Deze patronen zijn zo ontzettend gaaf. En van de zomerse versie zou ik heel graag variant A willen maken.
    Maar ze zijn beide leuk dus mocht ik winnen maak ik ze misschien wel beide 😉
    super leuk dit!

    Like

  16. Gerlin zegt:

    Wauw, ik kende dit patronenmerk nog niet, maar wat een leuke jurkjes zijn dat!

    Ik vind de versie met de hartjeszakken heel schattig 🙂

    Like

  17. Kyrian zegt:

    Dank je wel voor het introduceren van Rosie & Me. Ik volg je blog sinds kort en met plezier:-) mijn voorkeur gaat uit naar versie A. Dank je wel!:-)

    Like

  18. Evi zegt:

    Wat een leuke review!
    Ik was ook onder de indruk van het patroon. Tip top verzorgd en duidelijk. Ik ben absoluut fan!
    Voor deze zou ik voor de versie met het smockwerk gaan op de rug. Lekker zomers 🙂

    Ze geven terug zonnig weer dus ik hoop dat naar aanleiding van deze give away ik het patroontje een leuke bestemming kan geven 😉 count me in!

    Groetjes,
    Evi

    Like

  19. Leuk! Ik had nog niet van dit patronenmerk gehoord. Die retro vibe bij de patronen spreekt mij erg aan en ik ben echt dol op patronen die verpakt zijn in een boekje (zoals bij Colette en nu ook Rosie&Me). Ik vind versie A, van het Daisy patroon, het leukst. Vooral door de gesmockte rug, dat biedt voor mij echt een uitdaging aan het naaien.

    Like

  20. Wendy zegt:

    Supercool nieuw patroonmerk! En joepie dat er Engelse vertalingen komen… Ik vind de eerste versie toch de leukste…

    Like

  21. Hila zegt:

    Oh lovely patterns! Thanks for introducing a new to me Indie pattern company😃. If the giveaway is open to Europe count me in! I quite like version A of the Daisy playsuit.

    Like

  22. Judith zegt:

    Wow! These are lovely patterns, and the instruction booklet looks great! I’d love to try Rosie – vintage swimwear is the cutest!

    Like

  23. Pingback: Winnaar giveaway! | Maak Het Met Rachel

  24. Wilma Stienstra zegt:

    Goedemorgen,

    Kan ik dit product ook bij bestellen. Patronen in een karton hoes.

    Ik hoor graag van u.

    M.v.g Wilma

    Like

Plaats een reactie