Barbiehaar ontklitten in een handomdraai

Barbiehaar ontklittenHoe krijg je het haar van je barbie weer glad en strak?? Het is een kwestie waar je ongetwijfeld al jaren wakker van ligt. De oplossing is o-zo-makkelijk: wasverzachter! Ik kwam het tegen op Pinterest en probeerde het uit. Olé!

Barbie antiklit haarAah kijk ze zitten, de arme sloeries. Het zal een wilde nacht geweest zijn zeker.   
      Barbie antiklit haarMaar nu ter zake. Hoe ga je te werk nadat je al je klitterige barbies bij elkaar hebt gezocht? Vul een grote kom met heel heet water en voeg een dopje wasverzachter toe (of gewoon een flinke scheut, het is geen rocket science). Barbiehoofdjes erin en 20 minuutjes laten weken. As you do.

Barbie antiklit haarDeze foto mòest ik maken. Dat begrijp je.

Barbie antiklit haar Na 20 minuutjes is het tijd om de barbies te reanimeren en uit te borstelen. Ik deed de eerst met mijn tangle teezer, maar vond zo’n klein barbieborsteltje uiteindelijk het fijnste.

Barbie antiklit haarBarbies regular day at the spa

Barbies haar is weer glad en ruikt bovendien heerlijk.

Conclusie: Alweer een uur van mijn leven verspild aan het spelen met speelgoed dat eigenlijk voor zevenjarigen bedoeld is. En een lol dat ik had tijdens de fotosessie! Man man man wat een kansloze blog dit.

Dit bericht werd geplaatst in DIY en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Barbiehaar ontklitten in een handomdraai

  1. Mia zegt:

    Geluk gehad , wellicht !
    Onze ‘ verwarde’ barbie-hoofden kwamen niet meer goed na zo’n wasverzachterbadje. Of gaat het erom het juiste merk te kiezen ? Ik gebruikte iets anders dan Silan .

    Like

  2. MultiVroon zegt:

    Hahaha, maar verzuipen ze zo niet?

    En die jurk, die jurk, ik wacht op die jurk!

    Like

    • Rachel zegt:

      Haha, ja ze lopen denk ik wel een hersenbeschadiging op maar ze zullen het wel overleven 😂
      Welke jurk? Van dat lapje stof van gisteren? 😊 *geeft schop onder eigen kont* Jaja, ik doe mijn best. Vandaag probeer ik hem af te maken.

      Like

  3. Julia zegt:

    Goede reclame ook……voor Silan!!!!

    Like

  4. Saskia zegt:

    Hahaha! Geen barbies hier in huis maar ik heb deze post toch met veel plezier gelezen. Geweldige foto’s ook.
    Ik betrapte mezelf er laatst op dat ik het daadwerkelijk leuk vond om een houten treinbaan te bouwen voor/met mijn tweejarige. Heerlijk om soms weer even te mogen spelen.

    Like

    • Rachel zegt:

      ja klopt! Meestal ben ik te druk met andere ‘belangrijkere’ dingen, maar als je jezelf toestaat op te gaan in het moment, kan het heel leuk zijn om lekker te spelen met je kinderen (en ook nog wat langer door te gaan als je kinderen al lang afgehaakt zijn…)

      Like

  5. Hahahaha te grappig! (en stiekem ook wel handig……)

    Geliked door 1 persoon

  6. Haha fantastisch! Als ik dat twintig jaar geleden had geweten dan had mijn moeder niet die vastgeklitte-haren-barbies van mij hoeven weggooien… 😉 Maar mijn grote vraag is: werkt het ook op het vast-geklit haar van de My Little Pony? 😉

    Like

  7. mooivanmo zegt:

    Briljante blogpost. Die foto van al die barbies in dat badje… :’) Maar ik ga het eens uitproberen, met die wasverzachter. Ik merk dat ik met het stijgen der jaren het getut met het speelgoed leuker vind dan daadwerkelijk met het spel van dochterlief mee te spelen (echt, die storylines die zij bedenkt… *rolt met ogen*). Maar een beetje haren kammen en aankleden vind ik dan wel weer leuk. (Net als het tot in detail opstellen van het Lego Friends-dorp. Of het neerzetten van de hele Playmobil-camping. Heerlijk!)

    Like

  8. Joanne zegt:

    Lmao!! Super leuk blog post meid.

    Like

  9. Jolan Lambregts zegt:

    Ging hartstikke goed, dankjewel voor de tips en de geweldige foto’s! 🙂

    Like

  10. compagnieM zegt:

    Hier is het gelukt! Maar het best ging het bij de échte Barbies. De manen van de ponys gingen ook vlot, de staarten dan weer niet. Vreemd! Die werden vakkundig allemaal een tikje korter gemaakt… M

    Like

  11. alsaciana zegt:

    Supeleuke blogpost! Heb me suf gelachen. En nu aan de slag de barbies die ik op de rommelmarkt gescored heb. Voor mijn dochter, uiteraard 😉

    Like

  12. Van Munster zegt:

    Hier een berichtje van hulp zwarte Piet die een Barbie van Mattel gekocht heeft. MUF niet alleen de haren ook de kleertjes. Dus deze tip gaat zwarte piet echt uit proberen. Vind het nu al leuk. HAHA Hulp Piet Diane.

    Like

  13. Tinekevanson &Sanne zegt:

    Wij hebben het geprobeerd maar er zitten onderaan nog klitten.Het is wel een groot hoofd maar heeft geen lijf.Wat nu????

    Like

  14. greta verelst vermeulen zegt:

    ze zijn alle gewassen ze zijn mooi maar strak hoe krijg ik er wat krullen in?

    Like

  15. Moniek zegt:

    Wat een goede tip en ontzettend leuke verteld 😀

    Like

Plaats een reactie