Getest: Jasper sweater(dress) van Paprika Patterns

Jasper Dress
We hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen week werd eindelijk het nieuwe patroon van Paprika Patterns  gelanceerd: The Jasper sweater/dress. Whoehoe! Het is een heerlijk  warm winterpatroon: een sweater (met jurkjoptie!). Het patroon heeft ook een capuchon optie, maar ik koos voor de grote kraag. 

Bij het zien van de foto’s met die mooie groene kraag gaat er misschien een lichtje bij je branden, ik heb dit patroon namelijk getest, en mocht er toen nog niks over zeggen.

Jasper Dress

Het is nu twee maanden geleden dat ik deze sweaterdress maakte, en het is een van mijn favoriete kledingstukken geworden. Ik draag hem zeker 1 keer per week, waarschijnlijk vaker. Ik draag graag jurkjes, maar in de winter draag ik nog liever iets dat warm is. Dit patroon is voor mij dus ideaal! 

De stof die ik gebruikte is een sweaterfleece (gebreid aan de goede kant, fleece aan de verkeerde kant). Heerlijk warm dus! Zo warm zelfs, dat een uitgebreide schoonmaakactie geen goed idee was in deze jurk. Zweten, mensen! 

Jasper Dress

Na de testronde (er waren meerdere testers), heeft Lisa het patroon nog wat aangepast. Ik  ga om die reden nu dus niet uitgebreid in op de pasvorm, ik heb de vernieuwde versie immers nog niet gemaakt. Een van de dingen die ze – tot mijn vreugde – heeft aangepast, is het langer maken van de mouwen, en het versmallen van de mouwboorden. Nu blijft echt alle warmte binnen… heerlijk!

Jasper Dress

Als Paprika Patterns nieuw voor je is, raad ik je aan zeker een kijkje te nemen op hun site. De ontwerpster achter dit prachtige jurkje is Lisa Kievits, een Nederlandse dame die een jaar lang met haar vriend in een oude brandweerauto door Europa heeft gereisd. Inmiddels hebben ze zich in Frankrijk gesetteld, waar ze eigenhandig een yurt hebben gebouwd (en genaaid!), waar ze nu in wonen. Daar blogt ze ook over, superleuk om te volgen vind ik!

Jasper Dress

Nogmaals: ik maakte deze jurk in de testfase van het ontwerp. Het patroon is daarna nog aangepast. Ik vond het superleuk om een klein beetje betrokken te zijn bij het ontwerpproces van dit patroon, en hoop in de toekomst vaker patronen te mogen testen. Het feit dat Lisa alle op- en aanmerkingen van de testers zo serieus heeft genomen, vind ik heel fijn. Dat zegt wat over haar gedrevenheid en standaarden. Bovendien is ze Nederlands! En zo’n leuk nieuw patronenmerk (de Jasper Sweater/dress is haar tweede patroon) van eigen bodem verdient een extra warme ontvangst, toch? Allen daarheen, en show some love!

Dit bericht werd geplaatst in dress, finished projects, indie pattern company, jurk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

39 reacties op Getest: Jasper sweater(dress) van Paprika Patterns

  1. Khadetjes zegt:

    Van de jurkversie ben ik eerlijk niet zo’n fan… Maar ik zag het patroon passeren en de hoodie deed mijn vingers kriebelen en in gedachten was ik al de stof aan het uitzoeken ;).

    Like

  2. Kathleen zegt:

    Heel geslaagd, Rachel. En eens een meer casual kledingstuk. Dat wou je toch graag wat meer maken, hè? Die stof ziet er trouwens zalig uit!

    Like

  3. Het Machien zegt:

    Ik vind de kraag superleuk, de jurk ziet er lekker warm uit voor deze koude dagen. Hij komt hier op de todolijst!

    Like

  4. Oh heel mooi, ik had het patroon al zien passeren op een blog. Maar jouw versie is de spreekwoordelijk shop onder mijn kont die ik nodig had om naar de ‘winkel’ te ‘rennen’. 🙂 Pretty!

    Like

  5. Great job Rachel. I’m really looking forward to making a dress version next fall.

    Like

  6. Wendy zegt:

    Hele mooie jurk. Ik heb de Lola sweaterjurk van Victory Patterns en vind die ook zo leuk om dragen. Die kraag is echt supermooi!

    Like

    • Rachel zegt:

      O ja, de Lola is ook al zo’n heerlijk patroontje. Staat al jaren op mijn wishlist (nooit wat van gekomen), maar ja, nu heb ik Jasper… 😉

      Like

      • van Mil zegt:

        waar kan ik patroon je sweatfleecejurk te krijgen? graag in nederlands alvast bedankt!

        Like

      • Rachel zegt:

        Hoi van Mil, het patroon heet ‘Jasper sweaterdress’ en is van Paprika patterns. Je kunt het als PDF patroon kopen op http://www.paprikapatterns.com
        Succes met jouw versie!

        Like

      • vanmil3 zegt:

        Beste Rachel,
        het lukt mij nog steeds niet ik wil een patroon voor jurk zonder hoodie hebben en kan ik niet via palpay betalen maar wel ideal . kan ik via jou bestellen of je goed vindt?
        alvast bedankt
        Mvg Karin

        Like

      • Rachel zegt:

        Hoi Karin, ik heb het patroon alleen getest, ik heb het niet gemaakt. En ik verkoop het zelf ook niet. Je kunt het alleen via Paprika Patterns zelf bestellen. Als er geen betalingsmogelijkheid is die voor jou handig is, kun je het beste contact opnemen met Lisa via hun site (paprikapatterns.com dus).
        Het andere patroon voor een sweatersress waar ik het met Wendy over had! hierboven is de Lola dress van Victory patterns. Die kun je gewoon bestellen bij naaipatronen.nl, en daar kun je sowieso met iDeal betalen. Maar dat is dus wel een iets ander patroon…
        succes!

        Like

      • Tina zegt:

        At last, sonoeme comes up with the “right” answer!

        Like

  7. Aline zegt:

    Mooi! En met deze naam kan ik het patroon eigenlijk niet aan mij voorbij laten gaan he?

    Like

  8. Pingback: Online stof kopen: de beste Nederlandse webwinkels | Maak Het Met Rachel

  9. mooivanmo zegt:

    Wat een ontzettend leuke jurk! Mijn garderobe kan ook nog wel zoiets gebruiken!

    Like

  10. Joanne zegt:

    Ziet er mooi uit!

    Like

  11. Pingback: Jasper Jacket | IngeMaakt

  12. Pingback: Review: Paprika Patterns Onyx Shirt | Maak Het Met Rachel

  13. Manel zegt:

    Hoi Rachel
    Ik heb net het pdf bestand gekocht van de Jasper Dress. Het lijkt me echt een fantastische jurk. Weet jij iets meer over de maatvoering? Ik zag wel dat er uitleg word gegeven, maar dan moet ik steeds de lichaams maten nameten. Misschien heb jij een schema paraat?

    Like

  14. wilma zegt:

    Waar heb je het stof gehaald? Ik kon echt niets mooi vinden hier in de buurt. Heb nu zwarte joggingstof gekocht van een goede kwaliteit om een vest te maken. Maar een beetje kleur kan geen kwaad.

    Like

  15. Pingback: Celle qui en avait bavé | Les carnets de Mami

  16. Lobke zegt:

    Mooi! Mag ik vragen welke maat je gemaakt hebt? Het lijkt de maat die ik nodig heb. Ik kom volgens het stroomdiagram uit op maat 6.
    Groetjes Lobke

    Like

  17. Martha zegt:

    Rir faz-me bem. Adorei a valsa do Rui Veloso e do Carlos TÃt…Quanªo ao Moita Flores… o problema dele é não saber quem lhe oferece o melhor tacho… Por isso mantém o suspense… Será o seu tabu???

    Like

  18. Dash zegt:

    come, dico come come come si fa a non usare il bidet O_OE' autrlasiana. Certe cose vanno messe in preventivo. Come i ragni velenosi che si acquattano nei water.

    Like

  19. Vicki zegt:

    Mala vrtule by musela mit male stoupani, presneji mensi uhel natoceni. Takova vrtule ma malou ucinnost. Zjednodusene: vrtule vzduch urchluje (uzitecne) a roztaci (parazitni). Vrtule s malym uhlem vic roztaci, min urychluje. Proto jsou vyhodne prevodovky, spojene se &#22o0;ctverc2vymi≵ vrtulemi.Vysokootackove spalovaky F1C maji vrtule cca 7×3,5.ASI je omezeni prumeru nadbytecne ale omezuje v podstate dalsi zbytecnou optimalizaci a je to pro vsechny stejne.

    Like

  20. Lisa zegt:

    I feel saiesfitd after reading that one.

    Like

  21. Pingback: A comfortable Jasper Dress – Sew Cucio

Plaats een reactie